De perfecte tienerkamer voor jongens ziet er zo uit

Tieners hebben vaak hun eigen ruimte nodig. Daarom zijn ze ook vaak in hun eigen kamer te vinden. Het is daarom ook ontzettende belangrijk dat ze zich thuis kunnen voelen in hun eigen slaapkamer. Er zijn een aantal manieren om dit te doen. Ben je benieuwd? Hieronder vind je een aantal handige tips die van jouw kamer echt jouw kamer kunnen maken.

Eigen stijl

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen stijl. Als kind bepalen de ouders dan ook ontzettend veel. Zo ook de inrichting van hun jongenskamer. Maar hoe ouder je wordt hoe meer je zelf wil bepalen. Zo ook je eigen slaapkamer. Het is als ouder misschien moeilijk om dingen los te laten maar het is ontzettend belangrijk dat je tiener zijn eigen stijl kan creëren. Dit kan alleen al door zijn eigen kamer in te richten. Een grote sfeermaker zijn natuurlijk de muren van de kamer. Zet de basis door een mooie kleur muur of een stuk behang. 

Meubels

Als de basis eenmaal gezet is met een leuke kleur verf of een stuk behang, kan je verder met inrichten. Een bed is een groot onderdeel van de slaapkamer. Zorg ervoor dat deze uiteraard goed ligt maar kijk ook of hij bij de inrichting past. Dit kan door een bijpassend dekbed te halen. Naast een bed is een bureau ook ontzettend handig voor een tienerkamer. Huiswerk maken is al niet leuk, maar om het toch wat fijner te maken is een goed bureau wel echt belangrijk. Zorg er ook voor dat dit overzichtelijk blijft. Denk bijvoorbeeld aan een bureau met kastjes of laatjes. Zo kan je je spullen goed opbergen en ligt het bureau niet vol met spullen. Het laatste wat natuurlijk niet kan ontbreken in een slaapkamer is raamdecoratie. Tieners houden van privacy en daarom is goede raamdecoratie ontzettend belangrijk.

Activiteiten

Volwassenen gebruiken hun slaapkamer vaak alleen om te slapen maar voor tieners is dit echt een plek om tot rust te komen en om even tijd voor hun zelf te hebben. Daarom is het belangrijk dat je zoon wel iets te doen heeft en niet de hele tijd achter z’n telefoon zit. Iets waar je tieners echt blij mee kan maken is natuurlijk een PlayStation of Xbox. Iets wat ouders vaak niet goed vinden. Toch kunnen tieners echt even tot rust komen door een game te spelen. Maak daarom duidelijke afspraken. Om te voorkomen dat je zoon alleen maar gaat gamen kan je ook voor andere activiteiten zorgen. Denk hierbij aan een dartbord. Ze zijn overal te krijgen en dat voor een goed prijsje.