Met de auto op vakantie? Ga goed verzekerd op weg!

Ben je toe aan een welverdiende vakantie en denk je eraan om met de auto op pad te gaan? Dan is het een goed idee om er voordat je vertrekt voor te zorgen dat jouw wagen in optimale staat verkeert. Denk hierbij aan het laten uitvoeren van onderhoud aan je auto, maar ook aan het afsluiten van een passende autoverzekering zodat je gedekt bent tegen onvoorziene kosten bij schade. Op die manier kun je onbezorgd de weg op en in alle rust genieten van een heerlijke autovakantie.

Met een gerust gevoel op reis

Het eerste dat je moet doen om met een gerust gevoel op reis te kunnen gaan is een passende autoverzekering afsluiten, zodat je wagen verzekerd is tegen schade. Je kunt kiezen uit drie varianten: WA, WA+ en All Risk. Hiermee bepaal je zelf welke verzekering het beste past bij jouw auto en hoe uitgebreid je verzekerd wil zijn. Op die manier kom je niet voor onverwachte kosten te staan! Zorg ook dat je een goede garage weet bij jou in de buurt, waar je terecht kunt voor zowel reparaties als onderhoud. 

Klein onderhoud of een kleine beurt

Klein onderhoud aan de auto kun je vaak zelf uitvoeren. Dit scheelt je weer wat extra kosten én een bezoekje aan de garage. Zo kun je zelf bijvoorbeeld gemakkelijk het oliepeil checken en als het nodig is meteen aanvullen. Ook de ruitenwisservloeistof is in een handomdraai zelf bijgevuld. 

Voor zaken als de bandenspanning en de werking van de remschijven kun je het beste wel even langsgaan bij jouw garage, zodat een expert al deze zaken na kan lopen en je nog wat extra tips kan geven. Met een kleine beurt of speciale vakantie-check is jouw auto weer in perfecte staat en helemaal klaar voor een geweldige vakantie.

Geef je auto ook een schoonmaakbeurt

Je wil natuurlijk wel met een blinkende wagen de weg op. Geef je auto daarom voor vertrek een schoonmaakbeurt. Spoel je auto eerst voorzichtig af met lauw water. Was de auto niet direct met een spons of doek, anders kan het vuil voor krassen in de lak zorgen. Gebruik daarnaast een speciale velgenreiniger voor de velgen.

Geen zin om zelf te staan poetsen? Dan kun je jouw auto natuurlijk ook door de wasstraat laten gaan. Vergeet niet om ook gelijk de binnenkant mee te nemen. Gooi alle losse troep in een vuilniszak en klop de vloerkleden goed uit. Pak als laatste de stofzuiger erbij om de bekleding goed schoon te zuigen. Zo kun je met een nette auto die er weer als nieuw uitziet genieten van een fijne vakantie.