Met deze accessoires maak je je trouwpak helemaal af

De trouwdag is de belangrijkste dag van je leven. Het is een speciale gelegenheid die het verdient om met stijl en gratie gevierd te worden, dus het is geen wonder dat mensen veel moeite doen om er op deze gedenkwaardige dag op hun best uit te zien. Een manier waarop dat kan is door een elegant pak te dragen voor de grote gebeurtenis. In een goed uitziend pak onderscheidt je je van alle andere aanwezigen, maar als je echt wilt opvallen dan zijn er een aantal accessoires waarmee je je look helemaal compleet kan maken. In dit artikel bekijken we de items waarmee je elk trouwpak van gewoon in buitengewoon verandert!

#1: een stropdas

Een stropdas is het meest voor de hand liggende accessoire om trouwpakken compleet te maken, maar niet zomaar een stropdas is voldoende. De stropdas moet goed gekozen zijn, zodat hij past bij de jurk van je partner of bij het kleurenthema van het paar voor de ceremonie en de receptie.

#2: manchetknopen

Er zijn zo veel mogelijkheden dat het gemakkelijk moet zijn iets te vinden dat bij je outfit past en aansluit bij eventuele trouwringen die je ook draagt. Kies je voor Franse manchetten aan je overhemd, dan is het toevoegen van bijpassende parelmoeren manchetknopen een must. Manchetknopen doen het ook goed als ze voorzien zijn van de initialen, bijvoorbeeld van je partner.

#3: een gilet

Het gilet is een populair kledingstuk voor bruiloften, want het past goed bij de meeste stijlen, vooral als die niet al te formeel zijn. Bij het kiezen van een stuk is de gemakkelijkste manier om er zeker van te zijn dat het goed bij je outfit past, de kleur en het materiaal zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen – de coördinerende tinten vallen mooi samen. Hetzelfde geldt voor eventuele borduursels of teksten op je gilet, houd het eenvoudig en subtiel, zodat je niet afwijkt van de traditionele look van een trouwpak!

#4: geklede schoenen

Geklede schoenen worden al zo lang met heren geassocieerd dat trouwen zonder ze zou nalatig zijn. De schoenen moeten goed passen en idealiter een aanvulling zijn op het kleurenschema van je pak. Je wilt immers dat iedereen jou opmerkt, niet alleen de schoenen die je draagt!

#5: een pochet of zakdoek

Een pochet of zakdoek is een piepklein accessoire, maar het voegt klasse toe aan elk pak. Het kan gemaakt worden van stof in elke kleur die je kiest, hoewel het een goed idee is een kleur te kiezen die gelijk is aan de kleur van je stropdas – deze twee voorwerpen moeten elkaar immers aanvullen, dus waarom zou je ze niet samen laten werken?

#7: bretels

Om ervoor te zorgen dat je broek tijdens de hele ceremonie en de after-party op zijn plaats blijft, kan je overwegen om bretels te dragen in plaats van een riem. Bretels geven meer steun aan je kleding omdat het stevige, verstelbare riemen zijn die je taille strak bedekt houden. Je zult ook merken dat je je gemakkelijker kunt bewegen in bretels, in tegenstelling tot een riem die zich in kan graven als je moet bukken.

Welke accessoires je ook kiest om je trouwpak te completeren, zorg ervoor dat ze allemaal van hoge kwaliteit zijn en de totale look aanvullen. Dit is je grote dag, dus je wilt er zeker van zijn dat alles – van je pak tot je schoenen – er perfect uitziet!