Passende zakelijke autoverzekering afsluiten

Een ongeluk is iets waar je liever niet mee te maken krijgt. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Raak jij met jouw bedrijfsauto bij een ongeluk betrokken? Dan kunnen de kosten voor eventuele schade hoog oplopen. En hoge onverwachte kosten is wel het laatste wat je in zo’n situatie kunt gebruiken. Sluit daarom een goede passende zakelijke autoverzekering af voor jouw bedrijfsauto.  

Verschillende verzekeringen vergelijken

Het aanbod bedrijfsautoverzekeringen is groot. Er zijn tal van verschillende soorten verzekeraars die zakelijke autoverzekeringen aanbieden. En elk van deze aanbieders heeft ook weer eigen verzekeringspakketten. Dit grote aanbod is enerzijds heel plezierig. Hierdoor kan namelijk eenieder een passende verzekering afsluiten. Maar anderzijds kan het grote aanbod jouw keuzeproces ook bemoeilijken. Want voor welke verzekeraar moet je kiezen? En welke dekking is vervolgens het meest geschikt voor jouw specifieke situatie? Een bedrijfsauto verzekeren is maatwerk. Iedere bedrijfsauto is immers anders. Wil je weten voor welke verzekeraar en voor welke dekking je moet kiezen? Maak dan gebruik van de vergelijkingswebsite. Het zelfstandig vergelijken van alle opties kan zeer tijdrovend zijn. Laat de vergelijkingswebsite daarom het werk voor je doen. 

Zelf de dekking bepalen

Bij het bepalen van een geschikte dekking spelen verschillende factoren een rol. Allereerst moet je kijken naar de leeftijd van de bedrijfsauto. Is de gekochte bedrijfsauto al relatief oud? Dan loont het niet altijd om voor een uitgebreide dekking te kiezen. Is de bedrijfsauto daarentegen nieuw? Dan is een uitgebreide dekking juist wel raadzaam. Naast de leeftijd van de bedrijfsauto speelt uiteraard jouw persoonlijke voorkeur mee. In welke situaties wil je in ieder geval verzekerd zijn? Vind je het belangrijk om in het geval van vandalisme verzekerd te zijn? Dan zal je voor een uitgebreidere dekking moeten kiezen dan wanneer je een stormschadedekking voldoende vindt. Hoe uitgebreid ga jij jouw bestelbus verzekeren? Welke dekking past het beste bij jouw bedrijfsauto?

WA dekking: wat houdt het in?

Als ondernemer zijnde mag je zelf bepalen hoe uitgebreid jij jouw bedrijfsauto verzekert. De enige eis die er is, is dat je jouw bedrijfsauto minimaal WA verzekert. Een WA dekking houdt in dat je verzekerd bent in het geval van schade aan derden. Dus richt jij met jouw bedrijfsauto schade aan een andere auto aan? Dan ben je verzekerd dankzij de WA dekking. Je kunt er niet voor kiezen om deze WA dekking achterwege te laten. Het is namelijk wettelijk verplicht om je bedrijfsauto minimaal WA te verzekeren. Een bedrijfsauto die niet WA verzekerd is, mag niet de weg op.