Private lease: nieuwe auto vs. occasion

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te leasen in plaats van te kopen. Dit komt vooral doordat je bij leasen geen grote som geld hoeft te betalen. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand. Overweeg je een auto te leasen? Dan kun je zowel voor een nieuw als tweedehands model kiezen. Als je niet goed weet waar je voor moet kiezen, ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst helpen wij je namelijk een keuze te maken tussen een nieuwe leaseauto en een occasion.

Verschil in prijs

Voordat je voor leasen kiest, heb je waarschijnlijk een bedrag in je hoofd dat je per maand uit wilt geven aan een leaseauto. Als je een groot budget hebt, is de kans aanwezig dat je uiteindelijk bij een nieuwe private lease auto uitkomt. Voor een gloednieuwe auto betaal je namelijk een hoger bedrag per maand. Waarom? Omdat de leaseprijs onder andere bepaald wordt door de aanschafwaarde van het voertuig. Kijk er daarom niet raar van op als je voor een nieuwe auto een behoorlijk bedrag kwijt bent in de maand.

Kun je met jouw budget geen nieuwe leaseauto rijden? Dan betekent dit niet dat private lease niet interessant is. Je kunt namelijk ook voor een private lease occasion kiezen. Je leaset in dat geval geen nieuwe, maar een tweedehands auto. Doordat de auto al één of meerdere eigenaars heeft gehad, valt de leaseprijs aanzienlijk lager uit dan wanneer je een nieuwe auto leaset.

Hoe zit het met de kwaliteit?

Veel mensen twijfelen of zij er goed aan doen om een occasion te leasen. Dit komt vooral doordat het voertuig al eens eerder door iemand gebruikt is. Vaak wordt gedacht dat de kwaliteit van zo’n auto aanzienlijk minder is dan die van een nieuwe auto. Wij kunnen ons voorstellen dat je hier zo over denkt, maar bij private lease is dit niet iets om je zorgen over te maken. Waarom niet? Omdat onderhoud en reparatie bij de leaseprijs is inbegrepen. Dit betekent dat je zelf niet opdraait voor de kosten als jouw leaseauto kapot is en naar de garage moet. Pechhulp zit eveneens bij de prijs in. Kortom: reden genoeg om een occasion leasen serieus in overweging te nemen als je het ons vraagt.

Maak altijd een vergelijking

Twijfel je of je voor een nieuwe of tweedehands leaseauto moet kiezen? Dan raden wij je aan om een vergelijking te maken. Doe dit overigens ook als je al weet of je voor een nieuwe auto of een occasion gaat. Door leaseauto’s met elkaar te vergelijken, kun je namelijk besparen. Als je een vergelijking wilt maken, kun jij je het beste tot een vergelijkingssite richten. Nadat je jouw wensen hebt ingevuld, toont de site je binnen de kortste keren de beste opties voor private lease.