Tips voor het verbouwen en stijlen van je badkamer

Een nieuwe badkamer is natuurlijk een droom voor iedereen. Een badkamer moet lekker fris en fijn aanvoelen want dit is natuurlijk waar je je menselijke hygiëne weer helemaal op level brengt. Hier worden een aantal redenen gegeven om je badkamer een opknapbeurt te geven en tips voor het opknappen van je badkamer. 

Waarom zou ik mijn badkamer verbouwen?

Er kunnen een aantal redenen zijn om je badkamer te verbouwen. Een reden is bijvoorbeeld dat je je woning wilt verduurzamen. Tegenwoordig is het belangrijk om je hele huis zo duurzaam mogelijk te maken. Zo kun je je bijdragen leveren aan de maatschappij. Het kan ook zijn dat je een badkamer lekkage hebt en hem daarom graag wilt verbouwen. Soms zijn de leidingen en vloeren namelijk aan vernieuwing toe. Verder is de verkoop van je huis een reden om je badkamer te verbouwen. Het kan soms een moeilijke markt zijn om je huis te verkopen. Je kunt hierdoor beter zorgen dat je huis tip-top in orde is om de verkoopkansen te verhogen. 

Tips voor het verbouwen en stijlen van je badkamer

Het kiezen van het sanitair voor de badkamer kan een moeilijke opdracht zijn. Ga bijvoorbeeld bij vrienden en woonboulevards een aantal badkamers bekijken en kijk wat je fijn vindt en waar je je aan stoort. Heb je liever een inloopdouche of ga je toch liever voor een kleinere douche en meer sta-ruimte? Wil je graag een bad of douche of misschien toch beide? Je moet je ook afvragen welk soort toilet je wilt. Als je rekening wilt houden met schoonmaken en hygiëne moet je letten op de spoelrand en toiletblokhouders van het toilet en of het toilet een vuilafstotende toplaag heeft. 

Kies de muren en de vloeren van de badkamer verstandig uit. Sommige verf voor muren is namelijk niet bestandig tegen vocht en zal gaan schimmelen. In de douche zijn tegels meestal een handige keuze. Grote tegels betekent minder voegen en dus minder schoonmaken. Zorg dat de vloer van de badkamer antislip is. Het kan namelijk glad worden als de badkamer vochtig wordt, waardoor het slipgevaar hoog is. 

Bij het uitzoeken van badkamermeubilair moet je goed letten op handigheid en ruimtegevoel. Maak het namelijk niet te druk in de badkamer want dan kan je je opgesloten voelen. Zorg wel dat je genoeg opslagruimte hebt voor al je toiletspullen zodat er geen rotzooi in de badkamer komt. Zorg ook altijd voor een grote spiegel met handig licht.

Met bovenstaande tips kan jij makkelijk je badkamer gaan verbouwen en stijlen.