Zenith Chronomaster Open Cohiba: het perfecte horloge voor sigarenliefhebbers

Het is misschien niet eenvoudig om veel overeenkomsten te vinden tussen het kleine Zwitserse stadje Le Locle en de hoofdstad van Cuba, maar ten minste twee lokale bedrijven werken samen – en niet voor het eerst: de Zwitserse horlogefabrikant Zenith en de sigarenfabrikant Habanos brengen de volgende editie van de Chronomaster Open Cohiba, genoemd naar het beroemde merk sigaren. Het viert dit jaar zijn 55-jarig jubileum.

Niet alleen vanwege de “Cohiba” opdruk van het horloge, dat gelimiteerd is tot 55 stuks, kun je de Chronomaster Open zien buigen naar het sigarenmerk: de wijzerplaat met de Cohiba-typische gele kleur en het schaakbordpatroon neemt de ontwerpelementen over van de sigaar. Er is ook een “Cohiba” -belettering op de achterkant van de kast, waardoor u in het uurwerk kunt kijken. Als extraatje wordt bij elk horloge een porseleinen doosje geleverd met daarin vijf Cohiba-sigaren.

De andere details van het horloge: een opening op de wijzerplaat geeft een kijkje in Zenith’s legendarische automatische chronograaf uurwerk El Primero. De gangreserve is 50 uur. De diameter van het roestvrijstalen horloge is 42 millimeter, de waterdichtheid wordt gegeven als 100 meter. De band is gemaakt van zwart alligator leer en gevoerd met rubber. Prijs van het horloge: 9.700 euro. (Lees hier: dit zijn de beste horloges onder de 500 euro )