Een goede nachtrust is echt belangrijk

Het kan zomaar zijn dat je al een tijd niet meer tot rust komt ‘s nachts. Dat je niet lekker ligt of de juiste houding niet weet te vinden. Veel mensen denken dan dat dat komt omdat je ligt te tobben, omdat je te druk bent in je hoofd. Maar het kan ook, heel simpel, gewoon aan je bed liggen. De gemiddelde levensduur van een matras is 8 tot 10 jaar, maar er kunnen factoren spelen die het nodig maken om eerder te kiezen voor een nieuw matras of zelfs een compleet nieuw bed.

Wanneer is het tijd voor een nieuw bed?

Je kunt je natuurlijk heel strak aan die 8 tot 10 jaar houden, maar dan doe je jezelf misschien wel te kort. Want wat nu als jij flink bent aangekomen of juist bent afgevallen? Als je een blessure, een hernia of andere gezondheidsklachten hebt gekregen sinds je je laatste bed hebt gekocht? Dan moet je toch eens kritisch naar je nachtrust kijken. Slaap je nog lekker in? Word je echt uitgerust wakker? Nee? Dan is een bezoekje aan de Beds & Bedding beddenspecialist wel een goed idee. Bij deze beddenspecialist kun je je laten voorlichten over alles wat mogelijk is op het gebied van bedden, matrassen, kussens en meer.

Want er is nu alweer veel meer mogelijk dan een aantal jaren geleden.

Een boxspring voor de ultieme ontspanning

Nog niet eens zo heel lang geleden waren waterbedden helemaal je-van-het. Een bed dat altijd de perfecte temperatuur heeft en waar je zo heerlijk in kunt wegzakken. Maar, ook nog niet zo heel lang geleden, ontdekten mensen dat een waterbed wel extra veel werk oplevert, extra veel kost qua energie en eigenlijk ook nog best kwetsbaar is.

En dus gingen mensen op zoek naar een vergelijkbare ervaring. Wel de intense ontspanning en het comfort, niet het werk en de verhoogde energie- en waterrekening. Ze kwamen toen uit bij een boxspring.

Een boxspring, bijvoorbeeld een Vispring boxspring, is een bedombouw en een matras in één. Op deze basis leg je een comfortabel matras of, als je partner een stuk zwaarder of lichter is, twee losse matrassen. Ieder met eigen eigenschappen. VInd je het niet gezellig dat er een kier tussen de matrassen ontstaat? Dan kun je de matrassen nog bedekken met een speciale topper. Zo’n topper is maar een paar centimeter dik, maar kan echt het verschil maken.

Ga bij een bed niet per se uit van het uiterlijk

Natuurlijk, het oog wil ook wat. Maar de slaapkamer is nu net de plek waar je de meeste tijd met je ogen dicht doorbrengt. Het is belangrijker om te kiezen wat voor jou werkt. Welk matras het fijnst bij jouw lijf past en hoe jij de beste staat van ontspanning kunt bereiken. Het spreekt voor zich dat je heus wel kijkt naar wat je mooi vindt, maar het comfort gaat voor!