Een slaapkamer in de kleuren van uw dromen

Bij het kiezen van de beste kleuren voor je slaapkamer moet je met een paar dingen rekening houden. Het eerste is de grootte van uw kamer. Heeft u een kleine slaapkamer, dan zullen lichte kleuren de kamer groter en luchtiger doen lijken. Voor een grote slaapkamer kunt u fellere tinten kiezen om een gezelliger gevoel te creëren.

Het tweede punt is de hoeveelheid natuurlijk licht in uw kamer. Heeft u veel ramen en zonlicht, dan zijn fellere kleuren prachtig. Is uw kamer echter aan de donkere kant, blijf dan bij lichtere of neutrale tinten om te voorkomen dat het te krap aanvoelt.

Denk tenslotte aan de sfeer die u wilt om in uw slaapkamer te creëren. Wilt u een rustige en ontspannende ruimte, dan is het een goed idee om koele kleuren als blauw of groen te kiezen. Voor een meer energieke sfeer kiest u  warmere tinten zoals rood of geel.

We geven u een aantal voorbeelden van kleuren die u kunt gebruiken als de volgende sferen in uw kamer wilt bereiken. Om een rustige en ontspannende sfeer te creëren zijn blauw, groen en lavendel goede kleuren. Deze hebben een rustig effect op uw hersenen, waardoor u als een roosje zult slapen. Voor een meer energieke sfeer kiest u rood, geel of oranje. Deze kleuren zijn warm en geven u meteen meer energie om de dag goed te beginnen. Om een kleine kamer groter en luchtiger te laten lijken zijn lichte kleuren zoals wit of crème perfect. Deze omarmen het natuurlijke licht wat door de ramen naar binnen komt. En als laatste om een grote kamer gezelliger te laten lijken zijn fellere tinten zoals karmozijnrood of koninklijk paars ideaal.

Welke kleuren u ook kiest, zorg ervoor dat het kleuren zijn waar u van houdt en waardoor u uw gelukkig en ontspannen voelt. Uw slaapkamer moet tenslotte een plek zijn waar u zichzelf aan het eind van een lange dag kunt terugtrekken en u helemaal op uw gemak voelt.

Bent u bezig met een heuse slaapkamer make-over en zoekt u nog een mooie PVC vloer? Kijk dan eens bij Laminaat-Plaza. Daar kunt u PVC vloeren kopen uit een ruim assortiment aan verschillende soorten vloeren.