Meer Tinder matches door professionele foto’s in je profiel

Wellicht ben je al een tijdje zonder relatie en ook al ben je misschien niet echt op zoek, je kijkt wel om je heen of je niet ergens de partner van je dromen tegen kan komen. In het uitgaansleven en op je werk merk je dat veel potentieel interessante partners al enige tijd met een trouwring rondlopen. Dus wil je de stap wagen om je in het online datingcircuit te storten. Je hebt vast wel eens met vrienden meegekeken als ze aan het ‘tinderen’ waren. Je zag veel profielen die zonder pardon naar links geswipet werden. Hoe kan je ervoor zorgen dat jij op Tinder of een andere dating-app gevonden wordt en dat geĆÆnteresseerden de rest van je profiel bekijken?

Heb je een fotoshoot nodig om online te daten?

In het echte leven kom je niet vaak iemand tegen bij wie het liefde op het eerste gezicht is. Liefde moet groeien en dat hele gedoe met swipen voelt toch als een tĆ© snelle afwijzing. Helaas leven we in een wereld waarin we meteen een goede eerste indruk moeten maken. Een aantrekkelijke profielfoto is daarbij een eerste vereiste. Heb je al in je eigen fotoarchief gekeken? Heb je foto’s van jezelf die je zonder meer op je profiel durft te plaatsen? Of ben je nog zoekende naar die foto die voor jou het werk moet doen? Soms denk je erover om een professional in te huren voor een fotoshoot, maar is dit nou echt wel nodig? Neem eens de proef op de som. Bekijk op je favoriete datingsite zoveel mogelijk foto’s en vergelijk de foto’s die jouw aandacht trekken eens met de foto’s die jij hebt. Zijn jouw foto’s van eenzelfde kwaliteit en aantrekkingskracht?

Wat zijn de succesfactoren van een succesvol datingprofiel?

Online daters besteden terecht veel aandacht aan het invullen van hun datingprofiel. Ze zijn eerlijk over hun verwachtingen en geven voldoende informatie over zichzelf prijs om de aandacht te trekken van potentiĆ«le partners die een mogelijke match zien. Ook weet je dat een ingevuld profiel belangrijk is voor het algoritme van je datingsite. Dit algoritme zoekt naar overeenkomsten, dus Ā hoe meer je invult, hoe groter de kans dat je onder de aandacht wordt gebracht. Je profieltekst, in feite je reclameboodschap, mag gerust prikkelend, uitdagend en humoristisch zijn. Een mogelijke match moet ook door jouw woorden worden aangetrokken, toch? Je woorden blijven echter ongelezen, als je geen aantrekkelijke profielfoto hebt.

Zelf profielfoto’s maken of kiezen voor een professionele fotoshoot?

Maak van je profielfoto niet het sluitstuk van je datingprofiel. Geef het de aandacht die het verdient. Je foto moet de aandacht trekken en deuren openen die anders gesloten blijven. Denk niet dat een willekeurige selfie automatisch een goede profielfoto is. Denk er eens sterk over om een professionele fotoshoot te plannen. Natuurlijk kost een fotoshoot geld, maar de kwaliteit zal zich zeker terugbetalen. In meer views op je profiel, meer en sneller contact en mogelijk sneller de partner van je dromen vinden.