Riolering in Rotterdam laten ontstoppen

Verstoppingen van de riolering komen overal in Nederland voor. Zo ook in Rotterdam. Zo’n verstopping lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo erg. Maar een verstopte riolering kan uiteindelijk veel overlast veroorzaken. Van stankoverlast en rioolvliegjes tot het niet meer kunnen gebruiken van het sanitair. Dit zijn uiteraard geen plezierige vooruitzichten. Handel daarom adequaat bij de eerste tekenen van een verstopping en voorkom dat de overlast erger wordt.

Waar in huis kunnen verstoppingen ontstaan?

Door een woning lopen heel veel leidingen die in verbinding staan met de riolering. Dit is uiteraard plezierig want dit zorgt ervoor dat jij diverse sanitaire voorzieningen kunt gebruiken. Maar op al deze plekken in huis kunnen ook verstoppingen ontstaan. Je moet hierbij denken aan een verstopping van de afvoer van de wasmachine. Maar ook aan een verstopte afvoer in de keuken. Of wat dacht je van een verstopping in de riolering bij de douche? Op deze plek komen vaak verstoppingen voor. Doordat er op veel plekken verstoppingen kunnen ontstaan, is de oorzaak van het probleem soms niet duidelijk. Gelukkig kun je de vakmannen van ontstoppingsbedrijf Rotterdam inschakelen. Zij weten dankzij hun uitgebreide kennis de oorzaak van het probleem snel vast te stellen.

Zo herken je een rioolprobleem

Loopt het water in de douche plotseling niet meer weg? Maar heb je elders in huis geen last van water dat niet wegstroomt? Dan is het zeer aannemelijk dat het om een verstopping van de afvoer van de douche gaat. Vaak zijn haren en zeepresten hiervan de oorzaak. Maar in sommige gevallen is het niet duidelijk waar het rioolprobleem zich precies bevindt. Hangt er bijvoorbeeld een hele sterke rioollucht in huis? Dan staat vast dat er iets niet in de haak is met de riolering. Je hoort de riolering in jouw woning immers niet te ruiken. Maar met enkel deze rioollucht is het vaststellen van het rioolprobleem voor een leek haast onmogelijk. Schakel daarom ook in dit geval altijd een rioolspecialist in.

Wat kun je zelf tegen een verstopping doen?

Een verstopping van de riolering kun je niet altijd voorkomen. Soms is een leiding versleten of kapot. En soms ontstaat er plotseling een verstopping ondanks het zorgvuldig gebruiken van de riolering. In deze gevallen betreft een verstopte riolering overmacht. Maar vaak kan een verstopte riolering wel voorkomen worden. Zo kan een verstopping in de douche vaak voorkomen worden door het regelmatig schoonmaken van het doucheputje. En ook een verstopping in de keuken kan meestal voorkomen worden. Hoe? Door simpelweg geen etensresten door de gootsteen te spoelen. Hiermee creëer je namelijk verstoppingen. Let je goed op deze aspecten? Dan is de kans op een verstopping klein.