Simonly versus abonnement

U kunt er tegenwoordig niet meer omheen; uw smartphone. Een handige hulpmiddel om vooral in deze tijd in contact te blijven met iedereen om u heen. De één gebruikt zijn belminuten en MB’s vooral voor zakelijke doeleinden, maar het ook fijn als er contact gelegd kan worden met het thuisfront. Weer een ander zal er graag wat tijd op verdrijven door een online game of een film te kijken.

Abonnement of simonly vergelijken

Op het moment dat u voor de keuze wordt gesteld ‘een abonnement of een simonly’, is het verstandig een aantal afwegingen te maken.
– Hoeveel kan uw huidige smartphone nog aan? Kan deze nog een jaar of twee mee of verwacht u dat u op korte termijn een nieuw toestel nodig zult hebben (of zou willen)?
– Wat zijn de doeleinden waar ik mijn smartphone voor gebruik? Denk hierbij aan, zakelijk, privé, binnenland, buitenland, games, films, uploads en downloads.
– Verwacht ik in de nabije toekomst een verandering in bovenstaand gebruik?
– Hoeveel MB heb ik nodig? Vooral hierdoor wordt de hoogte van uw abonnement of simonly bepaald.
– Wat is mijn budget?
– Wil ik eventueel snel om kunnen schakelen van abonnement naar simonly of terug?

Laten we de keuze voor abonnementen met simonly vergelijken:
Het grootste verschil zit hem hierin: U betaalt met de kosten van uw abonnement ook meteen maandelijks uw telefoon af. Dat kan heel gunstig zijn als de aanschaf van een nieuwe telefoon op dit moment niet binnen uw budget past. U heeft dan een nieuwe telefoon die meteen te gebruiken is en een bijpassende abonnement met de hoeveelheid MB’s waar u voor kiest. (Houdt u er rekening mee dat bij de keuze voor een toestel dat meer kost dan €250 euro, u mogelijk wordt geregistreerd bij BKR, omdat u dan een lening aangaat. Dit hoeft geen problemen op te leveren. Het is wél goed om dit te weten.)

Een simonly is heel gunstig als u erg blij bent met uw huidige smartphone en geen nieuwe wilt aanschaffen. U betaalt dan voor het minimale tarief van alleen bellen en MB’s. Uiteraard is dit ook een abonnement, maar u heeft hierbij dan niet de kosten van een toestel. Dit kan u aardig wat geld besparen.

Smartphone providers en MB’s

U ziet het, de vraag óf u toe bent aan een nieuw toestel staat centraal als u bezig bent met de keuze tussen een abonnement of een simonly. Maar laat jezelf goed informeren over: “welke mobiele providers heb ik nodig?” en “hoeveel MB heb ik nodig?”, dan staat u onderweg nooit voor vervelende verrassingen.