Wat zijn de bekendste manieren van koffie zetten?

Koffie kun je op allerlei manieren bereiden. Wellicht heb je jouw ultieme bereidingswijze al gevonden. Of ben je juist op zoek naar iets nieuws. Het is immers sowieso leuk om af en toe eens iets anders uit te proberen, of om een nieuwe smaak te testen. Wat zijn nu eigenlijk de bekendste manieren van koffie zetten? Lees meer in dit artikel.

Espressomachine

Veel mensen houden van een sterk bakje koffie. Jij ook? Ga dan voor espresso: een klein, krachtig kopje koffie. Je hebt het in een paar slokken op – dat maakt espresso ook tot het ideale kopje koffie om even snel tussen de bedrijven door te nuttigen. Kies wel voor espresso van een kwalitatief merk, voor een optimale smaak. Zo is illy koffie een goede optie! Naar de Italiaanse koffiestijl, waar we zo dol op zijn.

Filterkoffie

Naast espresso is er nog een heel bekende koffiesoort: filterkoffie. Hier wordt meer water aan toegevoegd, waardoor je dus een grotere mok vult met koffie. De smaak van filterkoffie is over het algemeen wat zachter en minder bitter. Waar espresso wordt gezien als een intense koffiesmaak, is filterkoffie subtiel. Er wordt ook wel genoemd dat filterkoffie extra veel smaak bevat. Daarnaast heeft filterkoffie het praktische voordeel dat je veel koffie in één keer kunt zetten met een filterkoffiezetapparaat. Bij verjaardagen en andere partijen wordt zo’n apparaat er daarom ook vaak bij gepakt.

Koffiepads en koffiecups

Wil je meer gemak bij het bereiden van je kopje koffie? Dan komen we in de volgende categorie: koffiepads en -cups. Deze zijn er te vinden van merken zoals Senseo en Nespresso. Het grote voordeel? Je hoeft de cups of pads enkel in het apparaat te stoppen en op het knopje te drukken. Meer hoef je eigenlijk niet te doen! Daarom is dit sneller en simpeler dan het bereiden van espresso of filterkoffie op de traditionele, ouderwetse manier. Verder zijn er veel verschillende smaakopties om uit te kiezen, wat zo’n kop koffie met een pad of cup nooit saai maakt.

Koffie uit een volautomaat

Ook volautomaten zijn niet meer weg te denken uit de keukens. Mocht je niet zo’n fan zijn van pads of cups, maar toch op eenvoudige wijze koffie willen zetten, dan is een volautomaat iets voor jou. Als je geen of weinig verstand hebt van koffie, is het tevens een slimme keuze. Het apparaat neemt namelijk het werk uit de handen. Van het malen van de koffiebonen tot het samenvoegen van de ideale hoeveelheid water en koffie: je hoeft het niet zelf te doen. En toch kies je voor een vers en smakelijk kopje koffie!

Thuis barista spelen

Echte koffieliefhebbers nemen het heft in eigen handen en spelen thuis voor barista. Dit uit zich bijvoorbeeld in de trend van slow coffee, waarbij je met alle aandacht en vrijwel handmatig de koffie bereidt. Je gebruikt een V60 of een percolator, waarbij je zeker iets moet afweten van onder andere de verhoudingen. Interessant om eens te proberen!