Zo houd jij jouw baard mooi

Tegenwoordig zie je overal mannen met een mooie en volle baard, maar bij de meeste mannen komt de perfecte baard niet aanwaaien. Zo moet je heel wat tijd steken in het krijgen van een mooie baard, want het kan een flink karweitje an zich zijn. Laat jij momenteel jouw baardhaar groeien, of weet je niet hoe je jouw volle bos gezichtsbeharing moet bijhouden? Lees dan verder voor de belangrijkste tips om jouw baard mooi te houden.

Trimmen

Het is belangrijk om je baard regelmatig te trimmen. Zo knip je het weer in model. Als je jouw baard in alle vrijheid laat groeien, krijg je snel een warrige baard. Ook kan je daardoor open plekken in je baard krijgen. Als je die holbewoner-look wil vermijden moet je het daarom zelf goed bijhouden en zo nu en dan ook door een professional laten trimmen.

Wanneer je zelf jouw baard wil onderhouden is het juiste gereedschap belangrijk. Voor het knippen van de puntjes is een goede schaar van belang. En als je jouw baard wil trimmen en je baard aan de zijkanten en bij de nek netjes wil maken, moet je het juiste scheerapparaat aanschaffen. Bovendien kun je met een scheerapparaat ook de perfecte stoppelbaard onderhouden, die moet overigens een stuk vaker bijgehouden worden. Om het perfecte scheerapparaat te vinden kun je de prijzen vergelijken, net als de specificaties van het apparaat. Zo weet je binnen no time welk scheerapparaat het beste bij jou past.

Borstelen en kammen

Ook het kammen en borstelen van de baard is erg belangrijk. Niet alleen om je haar netter te maken, het stimuleert ook de baardgroei. Ook zorg je ervoor dat producten zoals baardolie, conditioner, balsem en maskers beter worden opgenomen.

Verzorging

We gaan even wat dieper in op het onderwerp ‘verzorging’. Verzorging van jouw baard is namelijk een pre, waarbij je de juiste producten gebruikt. Zo kun je bij veel winkels al samengestelde pakketten kopen met de beste producten om zo jouw baard te verzorgen. Een baardcrème of -olie is heel handig om vaak te gebruiken. Als je in de douche jouw baard met shampoo hebt gewassen is het goed om daarna een conditioner te gebruiken: dit maakt jouw baard superzacht.

Behalve jouw baard is het ook goed om jouw gezicht te verzorgen. Dit draagt ook bij aan jouw baard. Het is belangrijk om jouw huid goed te hydrateren. Je kan ook jouw gezicht zo nu en dan exfoliëren, dit wordt ook wel scrubben genoemd. Met het scrubben haal je de dode huidcellen weg. Zo heb je behalve een volle baard ook een zacht huidje. Win-win!