De nummer één guide voor mannen in de ‘friendzone’

Ren uit de ‘vriendenzone’! Vrees de ‘vriendenzone’! Ontsnap aan de ‘vriendenzone’! Dat is wat ons ons hele leven is verteld; de retoriek die ons werd versterkt door decennia van rom-coms en sociale interacties. Dat de ‘vriendenzone’ vreselijk, verschrikkelijk is – en een plek die koste wat het kost moet worden vermeden.

Nou, heren, het is tijd om dingen te heroverwegen. De ‘vriendenzone’ bestaat altijd al en steekt regelmatig de kop op wanneer groepen vrienden samenkomen om te praten over liefde, seks en romantiek. Maar in plaats van je af te vragen hoe je jezelf uit de vriendenzone kunt verwijderen , is het tijd om te onderzoeken hoe je de vriendenzone als concept helemaal kunt elimineren.

Oh, je hoopte op een stapsgewijze handleiding om uit de vriendenzone te komen en in haar goede boeken te komen? Helaas zijn er dus zulke tips, trucs of technieken. Maar lees verder, want deze gids zal u veel beter van dienst zijn …

Het zit allemaal tussen je oren!

Blijf bij ons. De ‘vriendenzone’ heeft ons er allemaal goed van overtuigd dat het een echt fenomeen is, door arme, niet verdienstelijke potentiële geliefden in een ongewenste zone van vriendschap te plaatsen, terwijl wat ze echt wilden een relatie was (of – we kunnen net zo goed wees eerlijk – seks).

In werkelijkheid is de ‘vriendenzone’ echter denkbeeldig. Het is gemaakt door mensen die gewoon niet wilden erkennen dat het object van hun genegenheid hen een volmondig ‘nee’ had gegeven. De ‘vriendenzone’ houdt in dat het slechts één stap is op een reis naar het einddoel, of dat nu een relatie is of een nacht vol zalig plezier. Het suggereert dat het mogelijk is om te transcenderen naar de volgende ‘zone’ (die vermoedelijk de ‘romantische en of seksuele zone’ is).

Dit is gewoon niet het geval. Als iemand heeft gezegd ‘laten we vrienden zijn’, bedoelen ze echt ‘laten we vrienden zijn’. Ze bedoelen niet: ‘laten we vrienden zijn – maar als je me anders kunt overtuigen door ongewenste flirt, avances of druk, dan ben ik van jou’. Ze bedoelen dat ze je niet op een romantische manier zien, maar dat ze graag vriendschap met je willen sluiten. Dat is de afhaalmaaltijd – de enige afhaalmaaltijd.

De ‘vriendenzone’ impliceert een gevoel van recht

Niemand houdt van een gevoel van recht; en er zijn maar weinig dingen die minder vriendelijk zijn dan iemand die echt gelooft dat ze iets verschuldigd zijn dat ze niet krijgen alleen omdat ze het willen. Niemand is ooit iemand iets verschuldigd, als het om seks en romantiek gaat. Dat is iets dat we niet genoeg kunnen herhalen. Als je een ‘aardige vent’ bent, is dat geweldig: maar het betekent niet dat het voorwerp van je genegenheid daardoor verplicht is om met je te daten.

Als je iemand echt leuk vindt en bang bent dat ze jou alleen als een vriend ziet, kun je het beste eerlijk en openhartig tegen haar zijn. Zorg ervoor dat je je gevoelens op een beleefde, respectvolle manier uitdrukt – geef haar voldoende gelegenheid om nee te zeggen, als ze zich zo voelt.

Eerlijk zijn over hoe je je echt voelt, is een veel betere zet dan ongewenste vorderingen maken of verwarrende berichten sturen. Probeer niet met iemand te flirten als je niet zeker weet of ze gevoelens voor je hebben; probeer te vermijden om iemand om een ​​drankje te vragen en te hopen dat ze op de een of andere manier telepathisch zullen begrijpen dat het eigenlijk een date is (als ze niet weten dat het een date is, is het in feite geen date). Geef je gevoelens eerlijk, zonder enige nauwelijks verhulde berichten – het kan beangstigend zijn, maar het is op de lange termijn een veel betere zet dan te proberen de dingen subtiel op jouw manier te draaien. Als ze zegt dat ze gewoon vrienden wil zijn, is het tijd om dat van harte te accepteren en verder te gaan. Omdat…

Wat is er eigenlijk mis met vrienden zijn?

Ten eerste is het volkomen begrijpelijk om te worstelen om bevriend te zijn met iemand voor wie je sterke romantische gevoelens hebt. Als je lijdt aan echt liefdesverdriet, heb je ons grootste medeleven – en het kan beslist moeilijk zijn om vrienden te zijn met iemand op wie je verliefd bent geworden. Dus als je wat tijd en ruimte nodig hebt weg te nemen van het object van je genegenheid om door die gevoelens heen te werken, dan zou je dat absoluut moeten doen.

Maar als het een geval van een gekneusd ego is (we zijn er allemaal geweest), nadat iemand die je leuk vindt of met wie je wilde slapen je vertelde dat ze je gewoon niet meer dan een vriend ziet: het is tijd om beide te accepteren, en haar aanbod van vriendschap.

Want als je een nieuwe vriend hebt gemaakt: dat moet gevierd worden, niet medelijden. Vrienden zijn geweldig. We houden van vrienden. Vrienden maken ons aan het lachen; ze helpen ons in tijden van nood; ze hebben altijd onze ruggen. Echte vrienden zijn voor het leven, terwijl relaties en affaires vaak komen en gaan. Als je een nieuwe vriend hebt, is dat een vreugdevolle nieuwe toevoeging aan je leven, geen reden om te klagen.

Omdat – en dit is de grote humor, heren – vrouwen meer kunnen bieden dan alleen seks of romantiek . Ze kunnen het echt, echt. En dat is het belangrijkste om te onthouden als het gaat om de ‘vriendenzone’. Vriendschap is een geschenk: als je het hebt gekregen, pak het dan aan en ga ermee weg. Probeer het niet te veranderen, manipuleren of verdraaien zodat u uiteindelijk het gewenste resultaat krijgt. Vier je nieuwe vriendschap, en alles wat het te bieden heeft. U zult uiteindelijk allebei gelukkiger zijn: we geven u ons woord.