E liquid met of zonder nicotine?

Een e-sigaret biedt de mogelijkheid om vloeistoffen met veel, weinig of zelfs geen nicotine te gebruiken. Er zijn namelijk vloeistoffen, ofwel e liquid, op de markt met verschillende nicotinegehaltes. Je hebt dus veel vrijheid in de keuze van een passende e liquid. Zo wordt de overstap van het traditionele roken naar het elektrisch roken minder groot, waardoor je sneller optimaal zal kunnen gaan genieten van de smaak van een e-sigaret. Wist je dat e-sigaretten zelfs een goed hulpmiddel zijn om volledig te stoppen met roken? Daarvoor is de e liquid zonder nicotine erg handig. Lees verder om erachter te komen welk nicotinegehalte voor jou de beste keuze is.

Het aanbod met e-liquids

Wanneer je een e-sigaret rookt, wordt een e liquid verdampt door middel van verhitting. Er wordt dus geen tabak verbrand, zoals bij traditioneel roken wel het geval is. Er zijn meerdere merken die allemaal hun eigen aanbod met e liquids hebben, waaronder het merk Aramax. Er is een ruim assortiment met nicotinegehaltes verkrijgbaar. Nicotine is de verslavende stof die zorgt voor een oppeppend gevoel tijdens het gewone roken, maar ook tijdens het vapen. E liquids zonder nicotine hebben deze verslavende werking niet, maar geven nog steeds wel een volle smaak.

De verschillende nicotinegehaltes

E liquids zijn verkrijgbaar met 0, 3, 6, 12 en 18 mg/ml nicotine. Hoe hoger het nicotinegehalte, hoe scherper de damp aanvoelt in de keel. Wil je weten wat de beste keuze voor jou is? Over het algemeen raden we aan om te starten met 6 of 12 mg/ml nicotine wanneer je net overstapt van traditionele sigaretten naar een e-sigaret. Afhankelijk van hoe veel en zwaar je gerookt hebt, lijkt 6 of 12 mg/ml nicotine het meeste op de normale sigaret. Zwaardere rokers kunnen zelfs nog een stapje hoger gaan qua nicotinegehalte, terwijl minder zware rokers met een lagere hoeveelheid nicotine kunnen starten.

Stoppen met roken met een e-sigaret

Wil jij proberen om te stoppen met roken met behulp van een e-sigaret? Dan kun je dit het beste stap voor stap doen en het stoppen niet overhaasten. Met e liquids kun je langzaamaan je nicotineverslaving afbouwen. Wanneer je bijvoorbeeld een e liquid met 12 mg/ml nicotine gebruikt, kun je overgaan op een e liquid met 6 mg/ml nicotine. Om deze overstap kleiner te maken, kun je de vloeistoffen ook mengen om 9 mg/ml nicotine te krijgen. Wanneer je merkt dat je gewend raakt aan het lagere nicotinegehalte, kun je weer de volgende stap nemen. Uiteindelijk is het mogelijk om e liquids zonder nicotine te gaan gebruiken om helemaal van de nicotinebehoefte af te komen.

E liquid online kopen

Wil jij e liquids gaan aanschaffen voor jouw elektrische sigaret? Dan vind je online een ruim aanbod. Er is grote keuze e liquids met de verschillende nicotinegehaltes van diverse merken zoals Simple Essentials, Millers en Aramax. E liquids zonder nicotine zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Maar je kunt het best kiezen voor de reguliere smaak van menthol of tabak als je volledig wilt stoppen met roken.