Wat is een poloshirt en hoe draag je het?

Kleding is een belangrijk element van onze persoonlijkheid. De juiste kleding zorgt ervoor dat we ons goed in ons vel voelen. Om erachter te komen welke kleding stijlen jou het beste passen, kun je het beste een stylist inhuren. Samen gaan jullie opzoek naar items die goed bij jouw lichaam passen en welke kleuren jou goed staan. Ga je zelf op zoek naar kleding? Neem dan deze tips mee in jouw zoektocht. Vandaag behandelen we de poloshirt.

Wat is een polo shirt?

Een polo shirt is een kruising tussen een blouse en een shirt. Een polo shirt is een t-shirt met korte mouwen en een kraagje. Je ziet het vaak als personeelskleding terug komen in bijvoorbeeld winkels. Polo shirts zijn wel netjes, maar niet te stijf. Je kunt er alle kanten mee op. Je draagt een polo informeel, maar op de werkvloer kan het dus ook formeel.

Hoe lang moet een polo shirt zijn?

Je wilt er niet slonzig uit ziet, dus je kunt het beste de lengte tot halverwege de rits van je broek aanhouden. Je moet ook rekening houden met de lengte van de mouwen. Deze komen idealiter tot halverwege je biceps. En als laatste de taille; deze mag best gedetailleerd vallen, maar niet te strak. Zit het wel te strak, kun je het beste voor een maatje groter gaan. Het kan ook per merk verschillen hoe de maten vallen, het is dus verstandig om de polo altijd te passen. Als je eenmaal een merk hebt gevonden die goed bij jouw lichaam en jouw smaak past, maakt dat het shoppen voor een volgende keer een stuk makkelijker. Je weet dan altijd welke maat je nodig hebt en hoeft alleen nog maar te kijken naar welke je leuk vindt.

Hoe vallen de maten

Hoewel de exacte maten iets kunnen verschillen per merk, is er wel een richtlijn qua maten. De herenmaten beginnen bij S en gaan door tot 5XL. Hieronder zie in een schema de standaard maten van een slim fit model, zodat je thuis al kunt opmeten naar welke maat je moet zoeken in de winkel.

Maat
Borstomvang in cm
Ruglengte in cm
S
100
64
M
104
66
L
108
68
XL
112
70
XXL
116
72
3XL
128
74
4XL
140
76
5XL
148
78

Van welke merken heb je Polo shirts

Er zijn heel veel winkelketens en merken die polo shirts verkopen, van Hugo Boss tot H&M. Het is maar net wat jouw persoonlijke voorkeur is qua merken en/of prijzen. Een polo shirt van Hugo Boss is natuurlijk een stuk prijziger dan een polo shirt van de H&M, maar is wel van betere kwaliteit. Het is maar net wat in jouw budget past.